Příští album bude Gameovo poslední

Po svém pražském koncertu odletěl Game do Ruska, kde ho čekalo vystoupení v Moskvě. Tamní fanoušci na jeho návrat čekali zhruba stejně dlouho jako my, i když Game si myslel, že v našem hlavním městě byl poprvé, za což by si někdo z jeho okolí zasloužil vyhazov. Nicméně se nyní také dočkali a Game k tomu přidal jedno velké oznámení.

To bylo poměrně krátké a prosté. Po konci turné, to završil ve středu koncertem v Glasgow, který byl vrcholem celé cesty po Evropě a překonal tak v Gameových očích Prahu jako nejlepší vystoupení, se vrátí domů do Los Angeles a půjde si do vězení odsedět trest. Game měl v posledních letech spoustu soudních tahanic, nejnověji dostal nařízeno zaplatit 7 milionů dolarů jedné z účastnic televizní show She’s Got Game za údajné sexuální obtěžování. Game se logicky odvolal, ale soud žádosti nevyhověl, protože nebyla správně podána.

Odnětí svobody mu ale hrozí za jiný případ. Ten se stal loni v březnu na basketbalové palubovce, kdy Game neudržel nervy na uzdě a praštil svého protihráče, ze kterého se vyklubal policista. Před odchodem z haly mu ještě vyhrožoval zabitím. Gameova strana zase uvádí, že k tomu došlo v sebeobraně, když mu Onyebuchi Awaji, onen policista, vyhrožoval zbraní. Dostupné je i video, které ukazuje něco jiného. Možná si na ten případ ještě pamatujete. Před rokem Game u soudu prohlásil svou nevinu a druhá strana žádala odškodnění a bolestné ve výši 100 tisíc dolarů, ale následně se objevily zprávy, že jde o více než 12 milionů dolarů. Hrozily mu i tři roky vězení, ale současný stav případu není znám a hádám, že v lednu dojde k verdiktu.

Zdá se, že Game počítá s nejhorší možnou variantou, tedy že půjde na chvíli do chládku. A tam bude mít čas na psaní nového a možná i posledního alba. Už LAX mělo být poslední album a vzhledem k tomu, kolik materiálu Game nahrává, pět alb za jeden rok zvládne vydat málokdo, a z takového tempa na nulu se zastavuje jen velmi špatně. Navíc všichni víme, že v rapu se do důchodu chodí jen velmi výjimečně. Třeba Lupe Fiasco nedávno oznámili konec a zrušení plánovaných desek, ale jedno album vydá už v únoru. Ať už to dopadne jakkoliv, Westside Story, jak se album má jmenovat, má potenciál překvapit, protože tvůrčí proces bude delší. Na letošních albech už šla slyšet únava. I 50 Cent chce po svém dlouho odkládáném albu Street King Immortal skončit, tak třeba to dají zase nějak dohromady. Nicméně budeme trpělivě čekat a informovat o jakýchkoliv novinkách a změnách, třeba názvu jak to Game umí.

1 komentář na „Příští album bude Gameovo poslední“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *