Nejnovější zprávy o albu 1992

13714156_276412606071667_2094669014_n

I když to prý nebylo úmyslné a plánované, konflikt s Meek Millem posloužil jako dobré promo před vydáním nového alba 1992. To mělo vyjít už tento pátek, ale datum vydání se ještě jedno posunulo. Odklad činí jeden týden, takže 14. října se vrátíme na začátek devadesátých let.

Kromě data vydání se měnila ještě jedna věc – tracklist. A vlastně ještě něco, o tom za chvilku. Rozdíl oproti původnímu seznamu stop je minimální. Některé tracky se lehce přejmenovaly, další ubyly a místo nich se objevily nové, mezi nimi právě 92 Bars. Edice na iTunes včetně bonusu All Eyez, ten na CD jinak nenajdete, obsahuje celkem 13 stop. Zahrnutí 92 Bars nerozumím, protože teď to fakt vypadá, že všechno bylo jenom velké haló kvůli propagaci. Srovnání starého a nového tracklistu najdete úplně dole.

Teď k té druhé změně. Album mělo být bez hostů, Jeremih na bonus tracku se dá překousnout, ale i tenhle slib nakonec padl. V tracklistu o tom není ani zmínka, ale na dvojtracku True Colors / It’s On, resp. na jeho druhé části rapuje Osbe Chill – mladý kluk z Los Angeles, ve kterém Game vidí budoucnost a tak jej vzal s sebou na turné a představil ho světu na svém albu. Dát prostor mladému talentu je pochopitelné, ale proč album propagovat skrze #NoFeatures a potom si na album pozvat Jasona Derulo? A to ještě nevíme, co na nás čeká na zbytku alba. Nepříjemných překvapení už bylo dost. Nezachrání to ani skutečnost, že ani jeden track není vyloženě špatný. V případě toho prvního je to spíše naopak a jde o pecku, která vážně zní jako kdyby mohla v USA legálně pít. Samozřejmě to myslím v dobrém. Za vše může Ice-T, kterého Bongo vysamploval. Podobný retro nádech má i Baby You, ale z názvu a jména hosta asi vytušíte, že nepůjde o tvrdou věc.

Naopak spolupráce, která se nikdy neomrzí, je ta s Marshou Ambrosius. Ta nejnovější dostala název Sins of Our Father a pochází z alba The Birth of a Nation: The Inspired By Album, které doprovodí do kin film The Birth of a Nation, vyprávějící o vzpouře otroků ve Virginii v roce 1813. Soundtrack je plný zvučných jmen. No řekněte sami: Nas, Wale, Ne-Yo, Anthony Hamilton, Lil Wayne, 2 Chainz, Gucci Mane, Pusha T, Vic Mensa. A taky Meek Mill. Potom se ještě můžete podívat na klip, ve kterém se ptá, kde je láska. Ta k Meekovi přestala existovat a uvidíme, jestli se ji podaří oživit. Black Eyed Peas by si to přáli a tak dali dohromady aso dvacítku hudebníků a předělali svůj velký hit Where Is the Love? z roku 2003. Hashtag samozřejmě nemůže chybět, ale naopak chybí ten náboj. Pokud se budete dívat na klip, můžete zkusit poznávat všechny známé tváře, co se v něm objeví. Nemůže mezi nimi chybět ani všudypřítomný motivátor DJ Khaled.

A ještě jedna věc chybí. Česká republika na seznamu zastávek evropského turné k 1992. Sice jde o první část, ta druhá proběhně až příští rok, ale i tak by se Praha nacházela spíše v ní, když Game bude hrát ve Varšavě, Kolíně, Mnichově atp. Tak si alespoň můžete začít plánovat výlet před Vánocemi.

14533624_1318981011458972_2202202304445153280_n

Původní tracklist : 1. Savage
2. Fire
3. True Colors
4. Bompton
5. OJ
6. Juice
7. The Chronic
8. Grew Up On Wu Tang
9. However You Want It
10. Bipolar
11. Young Ns
12. Die Young

Nový tracklist: 1. Savage Lifestyle
2. True Colors / It’s On
3. Bompton
4. Fuck Orange Juice
5. The Juice
6. Young Niggas
7. The Soundtrack
8. I Grew Up On Wu Tang
9. However Do You Want It
10. Baby You
11. What Your Life Like
12. 92 Bars
13. All Eyez (feat. Jeremih)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *